vis taco's met zalm

Vis Taco’s met Zalm

Ik heb weer een lekker maar vooral makkelijk recept voor jullie. Vis taco’s met zalm, deels koud en deels warm, ik hou van die combinatie. Eigenlijk is het een vrij zomers receptje, het is licht, fris en gezond. Maar de tijd van salades in de zomer en stevige kost in de winter is voorbij. We eten nu het hele jaar door lichte gerechten, afgewisseld met stevige schotels en lekkere gevulde soepen.

Ik ben uitgegaan van 2 wraps per persoon, voor mij is dit voldoende. Dat vind ik soms een beetje lastig in te schatten. Ik eet niet hele grote porties en krijg wel eens opmerkingen, dat een hoeveelheid aan de kleine kant is. Voel je dus vooral vrij om extra te maken. Iedereen heeft daarin andere behoeftes natuurlijk. En stiekem zou ik van deze wraps ook wel 3 lusten.

 

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm
8 meergranen wraps
1 rode ui
60 gr cherry tomaatjes
2 avocado’s
2 el kwark
1 citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.

Bestrijk de zalm met wat olijfolie. Breng deze op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.

Leg de ingevette zalm in de hete grillpan en zet het vuur middelhoog. Grill de zalm aan weerszijden goudbruin. Het hangt van de dikte van je zalm af hoe lang je hem moet grillen. Zelf doe ik ongeveer 2 à 3 minuten per kant.

Snijd de avocado’s doormidden. Lepel het vruchtvlees er uit en prak dit fijn in een kommetje. Voeg de kwark toe en het sap van de andere helft van de citroen en meng het door elkaar. Breng de avocado dip op smaak met wat peper en zout.

Was de tomaatjes en halveer ze. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.

Je kunt er voor kiezen om de wraps even kort te verwarmen in een droge koekenpan of magnetron. Hier worden ze vaak net iets zachter van.

Verdeel een flinke lepel van de avocadosaus over de wraps.

Trek de zalm met een vork iets uit elkaar. Verdeel ongeveer een halve moot zalm over een wrap.

Verdeel de ui en de tomaatjes over vis taco’s en garneer ze met wat gehakte peterselie.

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Wraps Zalm Vis recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in