gerookte knoflook

Gerookte knoflook kip

Gerookte knoflook
De geur komt je meteen tegemoet, een heerlijke robuuste geur vol hout. De gerookte knoflook is een ambachtelijk en eerlijk product. Eerlijk omdat de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. En ambachtelijk vanwege het productieproces wat voornamelijk met de hand gebeurd.

De knoflook afkomstig uit Frankrijk wordt in Nederland gedurende 12 dagen koud gerookt. Het koud roken is om de houdbaarheid te verlengen, de knoflook is een jaar lang houdbaar, mits de knoflook voldoende zuurstof krijgt. De strengen worden gerookt op een mengsel van lokale turf, hardhout en resten van de biologische graan productie. Zo puur mogelijk! Deze knoflook is een ware smaaksensatie en geeft veel aroma aan je vlees, vis of pastagerecht! Zo ook dit recept voor gerookte knoflook kip.

gerookte knoflook

Ingrediënten voor 4 personen
1 boeren kip
5 tenen gerookte knoflook
Handjevol tijm
Halve ui 1 el roomboter
3 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze
Maak eerst de marinade: maal de knoflook, de ui de boter en de olie fijn in een keukenmachine. Voeg de tijm toe en verdeel het mengsel over de kip. Laat de marinade minimaal een uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kip in een braadslee en bestrooi deze met peper en zout, bak de kip in ongeveer 55 minuten af . Tijdens het bakken bedruip je de kip iedere 10 minuten met het braadvocht. Zo blijft je kip lekker mals en sappig.

Serveer de kip met geroosterde groente en gebakken aardappelen.

gerookte knoflook

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kip Kerst Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in